Aboneaza-te la newsletter

Un ghid în lumea culturii

Septembrie 2021

Într-o lume în care avem nevoie de repere, revista „Caiete Silvane” a devenit un ghid în lumea culturii, avându-şi rădăcinile la Zalău şi extinzându-şi, prin colaboratori importanţi, ramurile în toată ţara, ca un copac ce îşi are coroana înălţată spre cer, seva bună adăpându-se dintr-un pământ bogat.
Revista a propus, de-a lungul timpului, debuturi ce au fost confirmate în timp, articole şi eseuri consistente pentru cunoaşterea literaturii, a teatrului, a artelor plastice, a istoriei poporului nostru. Deşi acordă atenţie şi tinerilor creatori din toate domeniile, revista a păstrat un echilibru între generaţii, unindu-le prin căi de comunicare. Echipa redacţională, condusă de scriitorul Daniel Săuca, managerul Centrului de Cultură şi Artă al Județului Sălaj, având alături oameni de nădejde precum criticul Viorel Mureşan, a reuşit să contureze un nume pentru publicaţie, intrând în rândul celor mai importante reviste româneşti.
Scrisul rămâne una dintre promisiunile sănătăţii mintale, iar publicaţia sălăjeană şi-a asumat transmiterea valorilor culturale autentice, câştigându-şi credibilitatea. Pentru că, într-o lume în derivă, „Caiete Silvane” este un model de păstrare a frumuseţii culturii, nu putem decât să-i felicităm pe colegii noştri.
Sunt onorat pentru că sunt printre colaboratorii constanţi ai publicaţiei. Le mulţumesc colegilor mei şi le doresc să ducă mai departe această misiune nobilă de culturalizare a oamenilor, să reziste în această eră digitală nu doar în varianta online, ci şi în cea tipărită care este mai aproape de sufletul nostru.
La mulţi ani!, să fiţi sănătoşi şi noi să ne bucurăm împreună şi la apariţia numărului 500.

Menuț Maximinian, colaborator al revistei, 
scriitor, director al cotidianului 
„Răsunetul” din Bistrița

Autor: Menuţ Maximinian