Aboneaza-te la newsletter
Școala Populară de Artă Zalău, 40 de ani


Școala Populară de Artă Zalău, 40 de ani

Octombrie 2014

Miercuri, 29 octombrie 2014, de la ora 16 și joi, 30 octombrie 2014, tot de la ora 16, în Sala „Dialoguri europene” de la Centrul de Cultură și Artă al Județului (CCAJS) Sălaj vor avea loc mai multe manifestări dedicate împlinirii a 40 de ani de existență a Școlii Populare de Arte și Meserii, secție a CCAJS. Cu acest prilej, foștii și actualii profesori ai școlii vor fi felicitați de colegii lor din țară, de conducerea instituției și a Consiliului Județean Sălaj, vor avea loc spectacole ale orchestrelor școlilor populare din Zalău, Oradea și Baia Mare, ale orchestrei Ansamblului folcloric „Meseșul”. De asemenea, va fi lansată cartea prof. Grigore Grigoruț, șeful secției, „Culegere de piese religioase pentru cor mixt. Aranjamente şi armonizări”, carte apărută în Colecţia „Didactica” a Editurii „Caiete Silvane” cu sprijinul CCAJS, precum și suplimentul revistei „Caiete Silvane” dedicat aniversării a 40 de ani de funcționare a Școlii Populare la Zalău. Suplimentul este disponibil și în format electronic pe site-ul CCAJS, la adresa http://www.culturasalaj.ro/userfiles/monografie.swf

Joi, 30 octombrie, în spațiul amintit se va desfășura și lansarea unui nou album al cunoscutei artiste Oana Lianu, absolventă a Școlii Populare de Artă din Zalău, ocazie cu care va susține și un miniconcert. Dintre absolvenții și profesorii Școlii Populare de Artă Zalău îi amintim pe pr. Ștefan Lucaciu, scriitorul Viorel Tăutan, artistul Ion Lianu, Gică Damian, prof. Ștefan Ioan Ioanovici, Sergiu Vitalian Vaida, Liviu Petriș, Alexandru Pop - Văru Săndel ș.a.

 

 

Școala Populară de Arte și Meserii funcționeză din octombrie 2010 ca secție a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj.