Aboneaza-te la newsletter
Proiectul Linii arhitecturale tradiționale – TradARH, la final


Noiembrie 2015

Comunicat de presă – Proiectul Linii arhitecturale tradiționale – TradARH, la final

 

 În perioada 5 octombrie- 15 noiembrie 2015, Centrul de Cultură și Artă al Judetului Sălaj, în parteneriat cu Asociația „Sinaptica” București și cu Ordinul Arhitecților din România - filiala Transilvania, și cu sprijinul Muzeului Județean de Istorie și Artă Zalău, a implementat proiectul „Linii arhitecturale tradiționale – TradARH”.

 

Pe durata proiectului, cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național, au fost realizate 60 de elemente de design arhitectural, utilizabile în proiectarea de arhitectură. Aceste elemente sunt incluse într-o bibliotecă digitală online, disponibilă gratuit. Prelucrarea detaliilor artistice folosite în arhitectura tradițională sălăjeană și transilvană va permite îmbunătătirea aspectului construcțiilor contemporane de inspirație tradițională și păstrarea peisajelor culturale din mediul rural.

De asemenea, au mai fost realizate 5 machete si 15 panouri care exemplifică trecerea de la arhitectura tradițională la cea contemporană.

Abordarea proiectului a fost prezentată și discutată în cadrul a două ateliere de lucru, la care au participat peste 40 de reprezentanți ai unor autorități locale și județene, GAL-uri din județele Sălaj, Cluj și Bistrița - Năsăud, arhitecți din județele Sălaj, Cluj și Sibiu.

Principalele rezultate ale proiectului sunt disponibile la adresa web http://www.sinaptica.ro/proiecte/linii-arhitecturale-traditionale sau pe pagina de Facebook https://www.facebook.com/TradArh.

 

 

Pentru mai multe informații, Pîrvu IONICĂ, manager de proiect, Asociaţia Sinaptica, email: asinaptica@gmail.com