Aboneaza-te la newsletter
Un nou dvd din arhiva CCAJS


Un nou dvd din arhiva CCAJS

Aprilie 2016

Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj a editat, prin secția de conservare și promovare a culturii tradiționale, un nou dvd din arhiva video a instituției: „Pricesne și rugăciuni”, cu Ileana Grațiana Pop, Pavel Păușan și pr. prof. Călin Andrei Mateiu. Coperta dvd-ului are ca fundal o icoană realizată de meșterul iconar sălăjean Olga Orțan.
Dintre dvd-urile realizate de secția menționată amintim „Du-te dor și vino dor. Cântec și joc la Plesca, 1994” (prima ediție a festivalului folcloric organizat de Ioan Sur), despre obiceiuri de iarnă/colinde, obiceiuri de nuntă din satele sălăjene la Iaz, Gâlgău pe Someș și Stârciu, dansuri populare maghiare din zona Tovishat, „La habă în Ciumărna”, realizat cu cunoscutul meșter și rapsod popular Ileana Grațiana Pop și un dvd ce conține Festivalul - concurs în memoria celor mai buni violoniști romi ai județului Sălaj, festival organizat anul trecut la CCAJS.
Dvd-urile pot fi comandate la sediul instituției sau telefonic. În perioada următoare, ne propunem să continuăm editarea cât mai multor dvd-uri vizând cântecele, dansurile populare și obiceiurile din județul Sălaj. Secția de conservare și promovare a culturii tradiționale face parte din octombrie 2010 din Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj.