Aboneaza-te la newsletter
Muza Fest


Septembrie 2016

 

MUZA FEST 2016, ediția a 8-a

7 OCT – 11 NOV.

 

 

În acest an propunem publicului sălăjean o serie de evenimente artistice printre care 4 expoziţii de arte plastice (2 de grup şi 2 personale), 2 evenimente muzicale din domeniul muzicii clasice şi un concert de jazz. De asemenea, va reveni secţiunea de film cu Zilele filmului rus şi cu două filme româneşti contemporane. Totodată, elevii şi profesorii a trei licee din Zalău se vor întâlni cu poeţi sălăjeni. Programul cuprinde şi acest an o lansare de carte, iar – ca şi un element nou –, vom avea şi o expoziţie din domeniul artelor populare contemporane. 

Locaţiile evenimentelor vor fi sălile de concert şi de expoziţii ale Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj ca organizator exclusiv al festivalului din acest an, Sala Transilvania a Primăriei Municipiului Zalău, Biserica Reformată din Dumbrava (la concertul de orgă), precum şi casa Minerva din Cluj, gazda uneia dintre expoziţii.

 

În secţiunea de arte vizuale se vor prezenta două grupări de artişti cu operele realizate la cele două simpozioane de creaţie vizuală susţinute acest an în judeţul Sălaj, respectiv Expoziţia Simpozionului de arte vizuale “Arta în grădină” de la Jibou precum şi expoziţia participanţilor la Simpozionul de creaţie artistic-plastică de la Stana, cei din urmă prezentându-se la galeria Casa Minerva din Cluj-Napoca. Cele două expoziţii personale sunt semnate de Felicia Andra Predescu, membră a grupului de artişti invitaţi acest an la simpozionul de la Jibou, iar cea de-a doua de Keresztes József, grafician din Zalău.

            Muzica clasică va deschide festivalul cu un concert de orgă de la Biserica Reformată din Dumbrava cu recitalul susţinut de organistul Paul Cristian din Braşov, urmând ca şi muzica de cameră să fie prezentă la festival cu formaţia Concerto Spiralis.

            Secţiunea de Jazz propune acest an un concert de excepţie a muzicienilor din SUA, membrii ai quartetului muzicianului român Lucian Ban: Amraham Burton, John Hébert, Eric McPherson, care vor performa cu proiectul Elevation la Sala Transilvania a Primăriei municipiului Zalău.

            Cinemateca, reluată după câţiva ani, va oferi în acest an Zilele filmului rus şi două proiecţii de filme româneşti contemporane în regia lui Nicolae Mărgineanu (Binecuvântată fii închisoare!, şi Poarta Albă).

            Lansarea de carte cu titlul Colecţii şi colecţionari, ed. 2016, volumul Asociaţiei Colecţionarilor din Judeţul Sălaj va avea loc la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj.

            Expoziţia de artă populară contemporană cu tematica Meşteri şi discipoli în familie va prezenta obiecte realizate de membrii Asociaţiei Artiştilor Populari din judeţul Hajdu-Bihar din Ungaria, expoziţie ce va fi susţinută în Sala Dialoguri Europene a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj.

 

            Este important de menţionat faptul că la toate evenimentele festivalului de artă MUZA FEST din 2016 accesul este gratuit. Aşteptăm publicul adult precum şi tineretul comsumator de artă şi frumos din judeţ şi în special din Zalău.

 

Programul detaliat

 

7 oct. Ora 18.00.  Biserica Reformată Dumbrava Zalău

RECITAL DE ORGĂ, Paul Cristian

 

10 oct. Ora 19.00.  Sala Transilvania a Primăriei Zalău

LUCIAN BAN QUARTET (SUA). Concert de jazz

Parteneriat cu Casa Municipală de Cultură Zalău

 

11 oct. Ora 17.00. Galeria Minerva, Cluj-Napoca.

CSIGA DOMB (Dealul melcilor). Expoziţia Simpozionului de arte plastice de la Stana

Colaborare cu Muzeul Judeţean de Istorie şi Artă Zalău

 

14 oct. Ora 18. Sala de concerte a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj

CONCERTO SPIRALIS, recital de muzică barocă

 

17 oct. Ora 17.00. Sala Dialoguri Europene a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj

MEŞTERI ŞI DISCIPOLI ÎN FAMILIE.

Expoziţia Asociaţiei Artiştilor Populari din Hajdu-Bihar (HU)

 

17. oct. Ora 18.00. Galeria de artă a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj

ARTA ÎN GRĂDINĂ. Expoziţia Simpozionului de arte vizuale de la Jibou

FELICIA ANDRA PREDESCU. Expoziţie personală de pictură

 

18. oct. Ora 18.00. Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj

COLECŢII ŞI COLECŢIONARI. Lansarea publicației din 2016 a Asociaţiei Colecţionarilor din Judeţul Sălaj

 

POESIS. Întâlniri cu poeţi sălăjeni la Colegiul Naţional „Silvania”, Liceul Pedagogic „Gheorghe Şincai” şi Liceul Tehnologic „Mihai Viteazul” din Zalău

 

CINEMATECA. Sala Dialoguri europene a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj

Zilele filmului rus. 1-4 nov. Orele  18.00.

Proiecţii de filme româneşti contemporane. 10-11 nov. Orele 18.00.

 

8 nov. Ora 18.00. Galeria de artă a Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj

KERESZTES JÓZSEF. Expoziţie personală de grafică.