Aboneaza-te la newsletter
În memoria patronului spiritual


În memoria patronului spiritual

Octombrie 2017

COMUNICAT DE PRESĂ

Cu ocazia comemorării a 140 de ani de la moartea patronului spiritual al școlii, Colegiul Tehnic ”Alesandru Papiu Ilarian” Zalău organizează luni, 23 octombrie 2017, o activitate inedită ce are ca scop atât promovarea imaginii școlii cât și încurajarea elevilor să folosească scrisul de mână în redactarea unei scrisori sau a unei cărți poștale.

Astfel, se vor lansa o carte poștală și un plic filatelic ce conțin imagini ale bustului recent reabilitat al lui Alesandru Papiu Ilarian (27 septembrie 1827 - 23 octombrie 1887) și ale școlii noastre, fiecare într-un tiraj de 200 de exemplare. Proiectul editării cărților poștale și a plicului filatelic a fost posibil grație parteneriatului realizat cu Asociația Colecționarilor din Sălaj și cu sprijinul Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj.

De asemenea, toată corespondența ce pleacă de la Oficiul Poștal 1 Zalău, în ziua de 23 octombrie 2017,  va purta o ștampilă comemorativă având efigia lui Alesandru Papiu Ilarian și textul ”140 DE ANI DE LA MOARTE. ALESANDRU PAPIU ILARIAN - 23 Octombrie 2017; 450170 ZALĂU 1”.

            Prin intermediul colegilor profesori de limba și literatura română, luni, 23 octombrie 2017, în intervalul orar 12.10-13.00, elevi ai școlii noastre vor scrie scrisori și mesaje pe cărțile poștale, acestea urmând a fi adresate prietenilor, rudelor, dar și elevilor de la școlile ce poartă numele lui Alesandru Papiu Ilarian din Dej și Târgu Mureș. Exemplul lor va fi urmat de cadrele didactice, dar și de conducerea școlii, aceasta din urmă trimițând scrisori sau cărți poștale oficialităților locale și județene sau partenerilor și colaboratorilor noștri.

            Vă invităm, așadar, luni, 23 octombrie 2017, la ora 12.00, să asistați la activitățile noastre.

           

Responsabil în relația cu presa,                                                         Director,                    

Prof. Mirel Matyas                                                                            prof. Ioan Lung