Aboneaza-te la newsletter
László László, Visul meu... Interferențe istorice și culturale româno-maghiare


László László, Visul meu... Interferențe istorice și culturale româno-maghiare

Octombrie 2019

László László,  Visul meu... Interferențe istorice și culturale româno-maghiare, Editura Caiete Silvane, Colecția „Memoria”, Zalău, 2019, volum apărut cu sprijinul Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj.

 

Autorul este profesor de istorie în Zalău, la Colegiul Național „Silvania”. În 1985 a absolvit Facultatea de Istorie-Filozofie al Universităţii „Babeş-Bolyai”. Între 1985-1990 a funcţionat ca profesor la Şamşud, iar din 1990 la Zalău.

Este traducător, coautor sau autor a peste 10 manuale de istorie. A publicat volume de istorie şi a colaborat la volume colective de istorie locală, istoria Transilvaniei etc.

A scris zeci de articole, eseuri şi studii istorice, a susţinut prelegeri şi lecţii publice de istorie. Este publicist şi scenarist. A publicat în mai multe reviste şi ziare din Zalău, Cluj,  Bucureşti.

Volumul de faţă este o culegere de eseuri. Eseurile au fost scrise pentru publicul românesc cu prilejul Anului Centenar, iniţial fiind publicate în revista „Caiete Silvane”. Ca de obicei, autorul nu ezită să atingă şi părţi sensibile ale istoriei, care ne leagă sau ne separă pe noi românii şi maghiarii sau maghiarii şi românii. Este un adept al dialogului şi al colaborării româno-maghiare.    

 

Caiete Silvane – revista și editura Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj.

http://www.culturasalaj.ro