Aboneaza-te la newsletter
O nouă apariție la Editura Caiete Silvane


O nouă apariție la Editura Caiete Silvane

Mai 2020

La Editura Caiete Silvane, în colecția Scriitori sălăjeni, a apărut cartea prof. Teodor Sărăcuţ-Comănescu  „Augustin Buzura. Bio(biblio)grafii contemporane  (perioada 1960-1980)”, ediţia a doua adăugită şi îmbunătăţită.

Teodor Sărăcuț-Comănescu: „Nu crede şi cercetează… şi voi fi mulţumit de a mă ajuta  să-mi acopăr rănile deschise încă. Lucrarea de faţă este o lucrare de sertar (cu excepţia ultimei părţi a Curriculumului vitae, care se cerea actualizat, din respectul pentru creator şi cititor) şi autorul ei este conştient că acum nu mai poate avea valoarea scontată, dar am lăsat totul neschimbat, fie şi din simplul motiv că semnatarul acestor idei ar fi putut să nu mai fie în viaţă, iar cineva să le fi folosit totuşi, aşa că se poate considera că această carte este mai degrabă o «filă» dintr-o istorie trecută, venită după două decenii absurde, unul de totalitarism exacerbat şi altul de democraţie prost înţeleasă. Mărturiile consemnate în această carte nu au avut sorţi de izbândă cu 20 de ani în urmă, ba mai mult, chiar s-a considerat că bibliografia nu corespunde, din motive lesne de înţeles. Corespundea o singură sursă bibliografică: Scriitori români la Congresul al XII-lea, dar sursa citată nu reprezenta, nici pe departe, ceea ce credeau neaveniţii, ci dimpotrivă, dorea să scoată în evidenţă tocmai tăria de caracter a omului şi scriitorului Augustin Buzura, într-un moment extrem de confuz şi unidirecţional pentru realitatea românească de atunci”.

Teodor Sărăcuț-Comănescu (n. 26 februarie 1954 în localitatea Bulz din județul Bihor): licențiat în Litere, masterat în Management educational și doctorat în Poetică și stilistică la UBB Cluj. Membru al Asociației Scriitorilor din Județul Sălaj.

Caiete Silvane, revista și editura Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj.