Aboneaza-te la newsletter
O nouă carte la Editura „Caiete Silvane”: Elena Musca, „Meșteșugurile sălăjene de la medieval la contemporan”


O nouă carte la Editura „Caiete Silvane”: Elena Musca, „Meșteșugurile sălăjene de la medieval la contemporan”

Iulie 2020

Elena Musca, „Meșteşugurile sălăjene de la medieval la contemporan”, colecția „Memoria”, cuvânt înainte de acad. prof. Ştefan Ştefănescu, volum apărut cu sprijinul Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj

 

Elena Musca (n. Edroiu) s-a născut la 22 martie 1950, în com. Budila, jud. Brașov. Studiile le-a început în localitatea natală și le-a continuat la Brașov, iar studiile universitare le-a urmat la Cluj, la Facultatea de Istorie-Filosofie a Universității „Babeș-Bolyai”, fiind absolventă a promoției 1973. A profesat câțiva ani în învățământ, iar din anul 1981 a devenit muzeograf la Muzeul Județean de Istorie și Artă din Zalău, ulterior cercetător științific, șef de secție și director al acestei instituții în ultimii ani de activitate. A fost colaborator al Universității „Vasile Goldiș”, filiala Zalău, unde a condus seminarii și un curs.

A participat în țară și în străinătate la nenumărate sesiuni de comunicări științifice, cursuri de pregătire în domeniul de specialitate și a publicat peste 100 de lucrări științifice în revistele de specialitate, fiind și coautor sau autor al unor volume de specialitate. A derulat proiecte culturale finanțate de Consiliul Europei, este membru fondator al multor organizații neguvernamentale în domeniul cultural și al educației pentru democrație.

Documentarea arhivistică a fost domeniul predilect, în arhivele din Zalău, Cluj, București, alte orașe ale țării, dar și din Budapesta. Este doctor în științe istorice, iar teza de doctorat a constituit fundamentul lucrării de față despre meșteșugurile și arta meșteșugarilor sălăjeni.

 

„Caiete Silvane”, revista și editura Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj.

 

www.culturasalaj.ro