Aboneaza-te la newsletter
Radu Șerban, Reamintiri


Radu Șerban, Reamintiri

Decembrie 2020

La editurile Limes (Florești, Cluj) și Caiete Silvane (Zalău) a apărut albumul „Reamintiri” al artistului vizual Radu Șerban, cetățean de onoare al orașului Jibou, profesor universitar la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, coordonatorul (din 2012) al Simpozionului internațional de arte vizuale „Arta în grădină” de la Grădina Botanică „Vasile Fati” din Jibou, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România. Cartea a apărut cu sprijinul Muzeului de Artă Cluj-Napoca, Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud și al Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj.
 
 
„Prezentul album se dorește a fi începutul unei arhive personale, care cu siguranță va fi în timp dezvoltată și actualizată. Elaborarea și definitivarea albumului a implicat, desigur, timp și efort, dar sper ca destinatarii lui – persoanele avizate, iubitorii de artă și publicul larg – vor aprecia acest demers temerar al unui creator responsabil față de sine și față de sensurile și destinul creației sale.
Graba, superficialitatea, efemeritatea sunt atribute ale vremurilor pe care le trăim. Trecerea noastră prin această lume trebuie, însă, să lase urme, pentru contemporani și pentru cei care vor veni. Ori, lucrările artiștilor înseamnă însăși viața lor”.
 
Radu ȘERBAN