Aboneaza-te la newsletter
Eveniment literar și aniversar


Eveniment literar și aniversar

Iunie 2021

Marți, 29 iunie, Editura Școala Ardeleană invită pe toți cei interesați la o întâlnire cu Teodor Ardelean, directorul Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare, care va fi sărbătorit la împlinirea vârstei de 70 de ani. Cu această ocazie se va lansa recenta sa carte, apărută în Colecția Școala Ardeleană de Eseistică: Biblioteca de idei. Semper fidelis (Cuvânt-înainte de Florian Roatiș).

„Cu o invidiabilă cadență de metronom, într-o rubrică având un titlu pe măsura celui ce o semnează – «Biblioteca de idei» –, alternează reflecții diverse, comentarii, prefețe, note de lectură, amintiri și confidențe despre oamenii pe care i-a cunoscut sau portrete ale unor personalități de factură istorică și culturală. Și cu acestea n-am spus totul, căci Teodor Ardelean rezonează ca un seismograf – cultural, desigur –, la orice se petrece semnificativ în arealul său de viață, ca și în țară sau în lume.” (Florian Roatiș)

Invitați, alături de autor, sunt Mircea Popa, Florian Roatiș, Ștefan Vișovan și Vasile G. Dâncu. Amfitrion este Ionel Vitoc. Organizatori: Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare, Fundația Culturală „Carpatica” și Editura Școala Ardeleană.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 12.00 la Galeria „Casa Artelor” (B-dul Eroilor nr. 16, Cluj-Napoca).

Cartea este disponibilă pentru comenzi în format tipărit și în ediție digitală.
 

Sandra Cibicenco
Editura Școala Ardeleană