Aboneaza-te la newsletter
Artă și carte


Artă și carte

Septembrie 2021

Medicul, scriitoarea și artista Laura Poantă organizează expoziția Douăsprezece singurătăți, ce va fi deschisă joi, 16 septembrie, începând cu ora 12, la Galeriile Steaua (Cluj-Napoca). Expoziția poate fi vizualizată până vineri, 24 septembrie.

Tot acolo, poate fi găsită și noua sa carte, Doctorul de povești. Medicină și literatură.

„Desenez de vreo 45 de ani. Am senzația, am mai spus-o, că m-am născut cu creionul în mână. Acum, la cei 50 de ani ai mei, vă propun un mic album retrospectiv. Începând cu prima mea copertă, de la nici 5 ani (scriam cu majuscule și citeam binișor), la «cartea» mea despre prințesa care «era frumoasă ca lumina ochilor, deși prințul n-o iubea». Irina Petraș spunea acum câțiva ani că prințesa cu pricina ar putea fi chiar Literatura (Arta).

Am ales desene, crochiuri, grafică, ilustrație de carte, pictură în ulei, acrilic ori tempera. În expoziții (personale sau colective, la Muzeul de Artă, la Galeriile Steaua, la Biblioteca Centrală Universitară, la Salonul Medicilor sau la cel al Scriitorilor, la Turnirul scriitorilor la Sighișoara), ele aveau, desigur, și titluri. Nu le-am reținut aici.

Expoziția mea e un exercițiu de memorie afectivă. Chiar dacă sunt medic, creionul mi-a fost mereu alături…” (Laura Poantă)